De experts

Met wie heb je contact en wie helpt je met het realiseren van je droomreis? Ontmoet het Tari Travel team!

Danny

Danny

Danny

Leeftijd: 57 jaar
Afdeling: Oprichter van Tari Travel; Directeur

Ik kom van origine uit Kalimantan en ben geboren in Banjarmasin (vader komt uit het zuiden en mijn moeder uit het moorden). Als de oudste van een familie van 10 broers en zussen moest ik in staat zijn om de familie te ondersteunen. Ik moest een goede opleiding kiezen en een fatsoenlijke baan hebben. Omdat mijn ouders dachten dat dit werken bij een bank betekende ging ik naar de universiteit van Malang (Java) om economie te studeren. Echter kwam ik er snel achter dat mijn hart niet lag bij economie, maar bij reizen! Na vier jaar keerde ik terug naar Kalimantan en begon ik als een reisgids. Ik leidde toeristen door Kalimantan, van de orang-oetans in Tanjung Puting in Midden-Kalimantan, naar de inheemse Dayak stammen in het oosten. De reizen naar ‘het hart van de duisternis’ in Oost-Kalimantan hadden mijn voorkeur aangezien ik zo in staat was om mijn Dayak familie te bezoeken (nog steeds met de lange oorlellen en tatoeages!!).

Na jaren van reizen begeleiden in Kalimantan, alsmede de rest van Indonesië, verhuisde ik naar Sulawesi om mij hier definitief te vestigen. Om mijn kennis van Indonesië met andere reizigers te delen richtte ik in 2002 Tari Travel op. De afkorting Tari staat eigenlijk voor Tapak Rimba, wat betekent ‘Voetafdrukken in de Wildernis’, of losjes vertaald ‘reizen van de gebaande paden’.

Mijn favoriete plaats in Indonesië is nog steeds Kalimantan, maar ik houd ook erg van Java. Ik praat vloeiend Javaans en ben erg geïntrigeerd door de mystieke cultuur en geloofsovertuigingen van de Javanen; in het bijzonder die van Midden-Java.

Kamarul Zaman (Faat)

Faat

Leeftijd: 53
Afdeling: Vice-directeur, operations

Net zoals Danny kom ik ook van origine uit Kalimantan waar ik vele jaren als reisgids heb gewerkt. In 2002 verhuisde ik naar Makassar om mij bij het Tari Travel team te voegen. Ik werk hier dus al vanaf het begin. Het doet mij dan ook goed om te zien dat Tari Travel elk jaar weer groter wordt! Mijn grote passie is altijd bergbeklimmen geweeest. Toen mijn gezondheid achteruit ging heb ik helaas moeten stoppen met deze sport aangezien het erg intensief is. Nu spendeer ik al mijn energie aan Tari Travel waarbij ik ervoor zorg dat de reizen vlekkeloos verlopen.

Mijn favoriete bestemmingen zijn de eilanden Kalimantan, Sumatra en Sulawesi. Kalimantan vanwege haar oerwoud en de unieke diersoorten en Sulawesi vanwege de variëteit: je kunt hier stranden, bossen, stammen, geschiedenis en overblijfselen van megalieten vinden die relatief goed te bereiken zijn. Ik ben er daarom ook van overtuigd dat Sulawesi een van de beste toeristenbestemmingen van Indonesië is.

Faat
Jacqueline

Jacqueline

Jacqueline

Leeftijd: 50
Afdeling: Management, research & development, sales

Landen die ver van Nederland afliggen hebben mij altijd al aangetrokken. Wanneer mij de kans werd aangeboden om als student een onderzoek te doen naar apengedrag in het oerwoud van Aceh (Noord-Sumatra) hoefde ik geen twee keer na te denken. Meer dan één jaar bracht ik door in een van ’s werelds meest fascinerende omgeving.
Het leven in Indonesië voelde als een tweede thuis en enkele jaren later verhuisde ik naar Sulawesi. Sindsdien heb ik vele reizen door Indonesië geleid en heb ik een uitgebreide reisgids van Sabang naar Merauke geschreven! Na de geboorte van mijn dochter ben ik mij gaan vestigen, omdat ik niet meer voor maanden achter een stuk kon reizen.

Het werken bij Tari Travel stelt mij in staat om betrokken te blijven met het reizen in Indonesië. Het beste gedeelte is om unieke reizen te ontwikkelen. Deze benadrukken het lokale contact en verkrijgen van diepere kennis over het dagelijks leven in Indonesië. Het is fantastisch om van reizigers te horen hoeveel ze hebben geleerd gedurende hun reis, en hoe speciaal de lokale contacten zijn geweest.

Ik heb veel favoriete plekken in Indonesië, te veel om er slechts twee te kiezen. Maar vooruit dan, een paar bijzondere plekken zijn het oerwoud van Sumatra en Kalimantan, de oude cultuur van de stammen in de Baliem vallei (Papua), de perfecte combinatie van stammenleven, architectuur en een verbluffende natuurlijke omgeving in Flores, Timor en Sumba, de Javaanse mystiek van Midden-Java en de geweldige (en erg toegankelijke!) diversiteit van Sulawesi (sorry, meer dan enkele bijzondere plekken!).

Jenny

jenny

Leeftijd: 30
Afdeling: Sales direct bookers, research & development, marketing

Reizen en het leren kennen van andere culturen is altijd al mijn passie geweest. Ik denk dat het begon toen ik mijn eerste reis naar Indonesië maakte toen ik 5 jaar oud was, en mijn opa zag teruggaan na 30 jaar afwezigheid! Ik ben al naar vele plaatsen op de wereld gereisd, en heb in New York en in Japan gewoond. Het lijkt echter wel in mijn bloed te zitten dat Indonesië mijn favoriete plek blijft.

In april van 2014 ben ik weggegaan uit Nederland voor mijn volgende grote avontuur: werken voor Tari Travel in Makassar, Sulawesi. Sulawesi is een prachtig, en tamelijk onontdekt, eiland. Echter zijn de verschillende culturen het absolute hoogtepunt van Indonesië. De Togian eilanden behoren tot een van mijn favoriete plaatsen.

De bouwstenen zijn een vereiste voor degenen die Indonesië op een ander niveau willen leren kennen. Wij verkennen oude en nieuwe bestemmingen persoonlijk om de reizen op te zetten. De lokale families waar wij lunchen en dineren, of zelfs overnachten, zijn ongelooflijk vriendelijk en gastvrij.

Het delen van mijn ervaringen met aankomende gasten is het leukste van dit werk. Ik handel voornamelijk de persoonlijke verzoeken af om ervoor te zorgen dat iedereen een fantastische vakantie heeft en verliefd wordt op Indonesië, zoals ik dat ook deed.

jenny
wenny

Weny

wenny

Leeftijd: 33
Afdeling: Reservations

Ik ben geboren en getogen in Makassar, maar mijn ouders komen van Java. Mijn favoriete hobby is koken. Ik heb als een kok gewerkt in een bekend hotel in Londen, maar ik begon het traditionele Indonesische eten en mijn familie te missen en keerde terug.

De culinaire reizen door Java en Bali is een van mijn favoriete reizen van Tari Travel. Onze gasten komen er door de lokale bevolking achter wat de Indonesische keuken zo speciaal maakt. In Makassar hebben we ook een culinaire reis. We bezoeken markten en hebben een kookles bij een lokale familie. Soms begeleid ik gasten op deze reis.

Ik houd heel erg van Bandung omdat het een belangrijke, historische stad is. Het heeft een koel klimaat met interessante gebouwen en staat bekend om haar culinaire veelzijdigheid. Van straatverkopers naar haute cuisine, Bandung heeft het allemaal. U moet de Soendanese keuken proberen of u loopt het risico om de beste keuken uit Azië mis te lopen.

Rhia

rhia

Leeftijd: 28
Afdeling: Operations

Ik werk op de afdeling operations van Tari Travel dus mijn taak is om ervoor te zogen dat de reis van de gasten vlekkeloos verloopt. Wat ik leuk vind aan Tari Travel is dat we echt geven om onze gasten. Wij geven iedereen een pakket bij aankomst inclusief informatie over de bestemmingen en enkele enkele cadeaus. Als er een speciaal moment is gedurende reis dat gevierd moet worden geven wij een leuke verrassing.

Mijn favoriete plek is Java, en dan in het bijzonder de culturele hoogtepunten zoals de Borobudur, Prambanan en de Bromo. De zandzee die de Bromo omgeeft oversteken in een open jeep is een fantastisch avontuur.

Ik houd erg van zingen dus als er enkele Tari Travel gasten geïnteresseerd zijn: laten we karaoke doen in Makassar.

rhia
neny

Neny

neny

Leeftijd: 49
Afdeling: Accounting

Ik werk vanaf 2006 voor Tari Travel waar ik de accounting verzorg. Ik maak financiële verklaringen, belastingrapporten en controleer de betalingen. Ik kom uit Makassar maar mijn etnische groep is de Bugis Bone. Helaas spreek ik geen Buginees. Ik houd er niet van om te koken, maar ik houd van zeereizen en raften!

Als wij op een bedrijfsuitje gaan proberen wij altijd te raften waar mogelijk. Het is een avontuur en erg leuk samen met mijn collega’s. Afgelopen jaar gingen we in Manado drie uur lang raften op de Minanga rivier! We hebben ook aan raften gedaan in Toraja. Het landschap is hier anders dan in Manado met leguanen op de stranden. Echter wel net zo mooi.

Ik denk dat Sulawesi het mooiste eiland van Indonesië is. Er is zoveel diversiteit aan culturen en landschappen. U kunt Toraja bezoeken en hun rituelen meemaken, bergbeklimmen in Manado en een keuze maken uit prachtige eilanden. Mijn favoriete archipel is Wakatobi: onaangetast, lokaal en verbluffend.

Evy

evy

Leeftijd: 26
Afdeling: Reservations & sales

Er zijn vele dingen die ik leuk vind om te doen, te zien en te ervaren. Ik houd ervan om te lezen, reizen, schrijven, denken, dromen en luisteren. Ik geniet van goede boeken en romantische films.

Ik werk sinds oktober 2013 voor Tari Travel en het is de beste plaats waar ik ooit heb gewerkt. Er zijn enkele redenen waarom ik het hier zo leuk vind. Ten eerste houd ik van reizen en wij gaan met het kantoor twee keer per jaar op een reis. Mijn werk leert mij over leuke plekken voor vakantie dus ik hoef mij nooit te vervelen. Het kantoor is een zorgende en liefdevolle omgeving. Ik verheug mij om gasten zoveel mogelijk met hun reis te helpen. Ik leer ook de wereld beter kennen doordat ik bij Tari Travel werk. Het leert mij begrijpen dat mensen uit verschillende culturen andere dingen belangrijk vinden.

Indonesië is een land met lange kustlijnen en ontelbare prachtige stranden. Een van deze stranden is Ora Beach, gelegen aan de noordkust van Seram eiland. Het kost wat moeite om er te komen maar het is een exotische bestemming voor diegene die wegwillen van de wereld om hen heen en willen genieten van de schoonheid van het eiland.

evy
Linda O.

Linda O.

Linda O.

Leeftijd: 26
Afdeling: Accounting

Ik houd ervan om te lezen en te reizen en op een dag wil ik de wereld over reizen. Maar laten we eerst beginnen met mijn eigen Indonesië. Ik ben nog niet naar Kalimantan geweest maar vanwege de diversiteit die het te bieden heeft wil ik daar snel heengaan. Natuurlijk wil ik hier ook de orang-oetans zien. Het is is zo fascinerend om te zien hoeveel ze lijken op mensen. Het is mogelijk om stemmingswisselingen te zien en helaas zijn ook zij gevoelig voor ziekte. Wat vele mensen niet weten is dat Kalimantan een prachtig archipel heeft, genaamd Derawan. Prachtige stranden en uitzichten, simpele bungalows op het strand en een fantastisch onderwater leven met reuzeschildpadden, niet-stekende kwallen en dolfijnen

Uci

Uci

Leeftijd: 31
Afdeling: Ticketing

Mijn naam is Faisyiah Nazar, maar u mag me Uci noemen. Ik werk sinds 2015 op de afdeling tickets en reserveringen van Tari Travel.

Lombok is mijn favoriete bestemming omdat het prachtige stranden heeft en je er goed kunt snorkelen. De drie Gili eilanden mogen dan wel een toeristische plek zijn geworden maar dit is omdat ze een prachtig uitzicht bieden met poeder-witte stranden, kristalhelder water en gemakkelijk te bereiken. Er zijn nog steeds vele andere tropische paradijzen zoals de Gili, die ik wil bezoeken. Ik hoop snel!

Mijn hobby’s zijn het kijken van films en het lezen van stripboeken en romans.

Uci
Linda S.

Linda S.

Linda S.

Leeftijd: 26
Afdeling: Reservations & touroperating

Voor Tari Travel werk ik op de reserveringsafdeling en help ik Rhia met de uitvoering van reizen. Wij zijn behoorlijk anders dan andere reisorganisatie omdat wij een goede verdieppingsprogramma’s aanbieden. Daarnaast vind ik het ook leuk dat wij de gasten kleine dingen geven zoals een zak gemaakt van restafval, een sleutelhanger van de Kalaweit organisatie (steun aan apen) en dat wij bomen in de naam van onze gasten kopen. Wij helpen zelfs met het verzamelen van plastic op het kantoor en kunnen onze eigen navulling van stofverzachter zien veranderen in prachtige tasjes. Wij zijn hierdoor tamelijk anders dan andere reisorganisaties.

Jogja is mijn favoriete plaats vanwege de cultuur, de uitzichten, tradities en de aardige mensen. De zonsondergang bij de Borobudur is een prachtige ervaring en de nasi kuning van Jogja is de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Wanneer je naar Jogja gaat raad ik het Dusun Jogja Village Inn hotel aan. De ole-ole (souvenirs) van Jogja zijn goedkoop en er is veel diversiteit waardoor ik altijd een grote tas voor vrienden en familie mee naar huis neem.

Eka

Eka

Leeftijd: 35
Afdeling: Reservations & ticketing

Mijn naam is Eka Saktiawaty Tayeb, maar noem me maar Eka alstublieft. Ik ben geboren en getogen in Makassar en heb een oudere broer. Ik ben afgestudeerd aan de Moslim Universiteit van Indonesië op het gebied van Civiele Techniek. Mijn hobby’s zijn lezen, luisteren naar muziek en natuurlijk, reizen!

Vanaf december 2015 werk ik voor Tari Travel op de afdeling van reservering en tickets. Ik zorg ervoor dat de accommodatie, transport, gidsen en excursies voor al onze gasten zijn geboekt en dat hun verblijf in Indonesië vlekkeloos verloopt. Ik houd ook mijn oog open voor nieuwe vliegroutes en veranderingen in het vliegschema.

Ik houd van mijn prachtige land en het heeft zoveel leuke plaatsen met prachtige uitzichten. De plek waar ik echt van houd is Sumba. Er is daar zoveel cultuur en ik moet nog steeds deelnemen aan het beroemde Pasola festival. Ik heb erg genoten van de onaangetaste natuur en de vele prachtige stranden.

Eka