Ontdek Indonesie Reizen

Verken de eilanden en ervaar de unieke schoonheden door een bezoek te brengen aan de culturele hoogtepunten en te wandelen door de prachtige natuur, levendige steden en authentieke dorpjes.

Deze voorbeeldreizen geven een idee van wat er mogelijk is en welke bezienswaardigheden een must-see zijn. Ontdek Indonesie op en van de begaande paden!

Ontdek Java

16 dagen

Jakarta-Bogor-Bandung-Borobudur-Yogyakarta-Malang-Wonosari-Bromo-Kalibaru-Sukamade-Ijen

Doe een stap terug in de tijd en bezoek de koloniale steden van Java, ontdek de unieke culturele hoogtepunten die het eiland te bieden heeft, beleef de Javaanse gastvrijheid en beklim Indonesie’s meest imposante vulkanen.

Ontdek Bali

14 dagen

Sanur-Munduk-Lovina-Ubud-Sidemen-Amed

Relax op mooie stranden en snorkel boven kleurrijke koraalriffen. Beklim bergen en wandel langs adembenemende rijstveldterrassen. Bezoek tempels en beleef de Balinese cultuur en gebruiken bij de lokale mensen thuis.

Ontdek Sumatra

15 dagen

Medan-Tangkahan-Bukit Lawang-Brastagi-Lake Toba-Samosir-Bukittinggi-Harau-Padang

Trek door primaire bossen en sta oog in oog met de ‘mens van het woud’, was olifanten en bezoek de intrigerende Batak en Minangkabau volken. Wandel door canyons en valleien en vaar tenslotte naar paradijselijke eilandjes om te relaxen onder wuivende palmbomen.

Ontdek Zuid-Sulawesi

10 dagen

Makassar-Malino-Bira-Sengkang-Toraja

Vaar langs imposante kalksteenrotsen en sta versteld van de werelds oudste prehistorische tekeningen. Slaap in luxe tussen de meest prachtige rijstvelden en leer meer over de traditionele scheepsbouw waarmee al eeuwen lang zeeen worden bevaard. En eer tenslotte de doden en voorouderen tesamen met het Toraja volk, cultureel gezien een van de hoogtepunten van Indonesie.

Ontdek Centraal-Sulawesi

4 dagen

Pendolo-Tentena-Palu-Togean Islands

Relax en geniet van een frisse duik in het heldere Posomeer: bereid je voor op een ontdekkingstocht door het Lore Lindu park en de hoog gelegen valleien die een eeuwenoude mysterieuze megalitische cultuur herbergen. Of drink een kokosnoot op witte en verlaten stranden en ontdek een kleurrijke onderwater wereld in de Togian archipel.

Ontdek Noord-Sulawesi

9 dagen

Manado-Tomohon-Tangkoko-Bunaken/Pulisan/Bangka

Duik langs meters diepe koraalmuren en fotografeer de meest bizarre kleine zee-critters. Daag je zelf uit om te eten wat er op de Minahasa markten wordt aangeboden en durf te wandelen in een bos vol met spookdiertjes.

Ontdek Zuid-en Centraal Kalimantan 7 dagen

Tanjung Puting-Banjarmasin

Bevaar zwartwater rivieren en ontdek de diversiteit van Kalimantan’s jungle: ontmoet orang utans, gibbons en krokodillen. Koop je ontbijt op de drijvende markt, lunch bij een lokale Dayak familie thuis en zoek naar je fortuin bij de diamantmijnen.

Ontdek Oost-Kalimantan

8 dagen

Balikpapan-Samboja-Mahakam River

Bezoek het herbebossingsproject en de orang utan opvang van de BOS stichting in Samboja en plant je eigen boom. Bevaar een van de grootste rivieren van Kalimantan, de Mahakam. Ontmoet er Dayakstammen en ga op zoek naar zoetwaterdolfijnen.

Ontdek Flores

10 dagen

Maumere-Moni-Kelimutu-Bajawa-Ruteng-Labuanbajo

Ontdek de ruige gevarieerde landschappen op Flores, beklim de Kelimutu vulkaan met zijn unieke driekleurenmeer, bezoek dorpen met tradtionele architectuur en intrigerende volken die veelal volgens oude tradities leven. Kauw een sirihpruim en kleed je in een prachtige ikat sarong.

Ontdek Lombok

8 dagen

Senggigi-Tetebatu-Senaru-Gili Islands

Ga het binnenland in en ontmoet de vriendelijke bewoners in de Sasak dorpen, zie hoe ze op traditionele wijze weven en potten bakken. Wandel tegen de hellingen van de Rinjani berg langs rijstvelden en tabaksvelden en eindig je trip met een ontspannen verblijf aan het witte strand van de Gili eilanden.