Rondreis Java

Jakarta - Bogor - Bandung - Magelang - Yogyakarta - Wonosari -
Bromo - Kalibaru - Sukamade - Ijen

JAVA: EEN MIX VAN MYSTIEK, GESCHIEDENIS EN MODERNISATIE

Ga op een avontuurlijke reis door Java om de culturele hoogtepunten en diversiteit van het eiland te verkennen. In iets meer dan twee weken kun je jezelf onderdompelen in koloniaal erfgoed, een bezoek brengen aan werelderfgoed, vulkanen beklimmen en het weelderig groene landschap verkennen.
java

Programma Rondreis Java

16
dagen

Dag 1: Aankomst Jakarta
Dag 2: Stadstour Jakarta, transfer naar Bogor
Dag 3: Bogor, bezoek aan Botanisch Tuinen
Dag 4: Transfer naar Bandung via de Puncak Pas
Dag 5: Stadswandeling Bandung
Dag 6: Trein naar Yogyakarta, transfer naar Magelang
Dag 7: Bezoek de Borobudur, transfer naar Yogyakarta via Prambanan
Dag 8: Stadstour Yogyakarta
Dag 9: Vrij programma Yogyakarta
Dag 10: Transfer naar Malang per trein en auto
Dag 11: Bezoek Wonosari
Dag 12: Naar het Bromo-gebied
Dag 13: Transfer naar Kalibaru
Dag 14: Naar Sukamade, jeeptour en bezoek aan schildpadden
Dag 15: Transfer naar Ijen
Dag 16: Bezoek de Ijen vulkaan, per veerpond naar Bali of per auto naar Surabaya

Dit is een voorbeeldreis. Het programma zal volledig aan je reiswensen worden aangepast voor een onvergetelijke ervaring. Neem voor meer informatie, contact met ons op.

Reis thema’s

 • cultuur
 • wildlife
 • avontuur
 • natuur

HOOGTEPUNTEN RONDREIS JAVA

 • koloniaal erfgoed

  • Te beginnen in Jakarta ga je via de Puncak Pas naar Bogor, de locatie van een van de eerste koloniale theeplantages. Een bergweg brengt je langs uitgestrekte theeplantages, rijstvelden, en dorpjes naar het ‘Parijs van Java’: Bandung. Wandel door deze stad om, naast de grandioze Art Deco gebouwen, ook de belangrijke gebouwen uit de geschiedenis te bezichtigen. Prachtige treinreizen door schitterend landschap brengen je naar Oost-Java waar je zult slapen op koloniale theeplantages en de historische stad Malang kunt bezoeken. Een stad met brede straten, een overvloed aan bomen en mooie huizen.
 • wonderen van de natuur

  • Bezoek twee van Java’s mooiste vulkanen: De Bromo en de Ijen. Ze verschillen erg van elkaar maar zijn beide op hun eigen manier majestueus. Vanuit het hoogste dorp in Java daal je af door het fantastische landschap dat Mt. Bromo omgeeft. Dit landschap bestaat uit velden van kruiden en een zee van zand. De Ijen vulkaan is een erg actieve vulkaan met een kratermeer. Zwavel wordt naar de oppervlakte geduwd en de lichtgeel-gestolde zwavel stenen worden dagelijks door dragers naar een bepaald punt gebracht. Hier worden de stenen gewogen en wordt de drager betaald aan de hand van de hoeveelheid zwavel die hij binnenbrengt. De uitzichten zijn spectaculair.
 • cultuur in overvloed

  • Een bezoek aan de Borobudur en Prambanan kan niet worden overgeslagen. Dit zijn Java’s meest mooie en bekendste Boeddhistische en Hindoeïstische tempels. Deze indrukwekkende werelderfgoed bezienswaardigheden staan beide dichtbij een aangename stad in Indonesië: Yogyakarta. In de stad kan onder andere het paleis van de sultan, de batik- en zilver fabrieken en musea worden gevonden. De atmosfeer in Midden-Java is prachtig, traditioneel en vol mystiek.
 • het groene oosten

  • Oost-Java staat vol met rubberplantages, koffie- en cacaobomen. Daarnaast staat er ook een gezonde, oorspronkelijke bebossing alsmede een dicht begroeid tropisch regenwoud. De bossen zijn prachtig, uitzichten verbazingwekkend waarbij je vaak wilde dieren, zoals zwarte apen, neushoornvogels en andere, tegenkomt. In het nationale park kun je naar een strand. Alhoewel het verboden is om hier te zwemmen heeft het een prachtig wit zandstrand, uiterst geschikt voor een picknick. Zie hier grote zeeschildpadden langzaam vanuit de zee het strand opkomen om hun eieren te leggen: een spectaculaire ervaring.
  • Vanuit het meest oostelijke deel van Java kun je of de oversteek maken naar Bali door middel van een pond, of door rijden naar Surabaya voor een vlucht naar de volgende bestemming.

REISVERHALEN

"De plantage op Java was een stukje historie waar we door de vriendelijke gids werden rondgeleid en ontzettend in de watten zijn gelegd. Wat we allemaal hebben gezien is teveel om op te noemen maar het was allemaal SUPER geregeld."
lees meer >

Shirley & Rob I Sumatra, Tanjung Puting, Java & Bali

Els en familie I Bali & Java

"De plantage op Java was een stukje historie waar we door de vriendelijke gids werden rondgeleid en ontzettend in de watten zijn gelegd. Wat we allemaal hebben gezien is teveel om op te noemen maar het was allemaal SUPER geregeld."
lees meer >