Rondreis Zuid-Sulawesi

Makassar - Malino - Bira - Sengkang - Toraja

VEELZIJDIG ZUID-SULAWESI

Binnen 10 dagen kun je de veelzijdigheid van Zuid-Sulawesi bezoeken. Ervaar de indrukwekkende begrafenisrituelen van de Toraja, snorkel nabij witte zandstranden in Bira, breng een bezoek aan het bergdorp Malino en ontdek de grotten met een van de oudste rotstekeningen van de wereld.
map-indonesia-sulawesi

Programma Rondreis Zuid-Sulawesi

10
dagen

Dag 1: Aankomst Makassar, transfer naar hotel
Dag 2: Makassar, vrije dag
Dag 3: Maros tour transfer naar Malino
Dag 4: Korte wandeling Malino, transfer naar Bira
Dag 5: Vrije dag Bira
Dag 6: Transfer naar Sengkang, Tempe meer
Dag 7: Transfer naar Toraja, lunch bij een lokaal gezin
Dag 8: Toraja, sightseeing/wandelen
Dag 9: Toraja, sightseeing/wandelen
Dag 10: Transfer naar Makassar

Dit is een voorbeeldreis. Het programma zal volledig aan je reiswensen worden aangepast voor een onvergetelijke ervaring. Neem voor meer informatie, contact met ons op.

Reis thema’s

 • cultuur
 • eten
 • strand
 • lokaal leven
 • avontuur

HOOGTEPUNTEN RONDREIS ZUID-SULAWESI

 • makassar

  • Makassar kent een rijke geschiedenis met twee machtige koninkrijken die niet in staat waren om weerstand te bieden aan de Nederlandse koloniale strijkkrachten. Fort Rotterdam (Benteng Ujung Pandang) in het centrum van Makassar is een goed onderhouden overblijfsel van dit verleden. In de avond komt de boulevard in Makassar tot leven waarbij vele duwkarren langs de waterkant worden geplaatst en eten verkopen tot diep in de nacht: voor seafood gerechten is dit de plek om te zijn. Het is ook de plek waar je getuige kunt zijn van een prachtige zonsondergang (mits er helder weer is).
 • spectaculaire landschappen

  • De omgeving van Makassar bestaat nog altijd uit schitterende landschappen van kalksteenheuvels en landbouwgronden. Maros staat bekend om haar spectaculaire karst landschap en de oude rotstekeningen. Deze kunnen worden gevonden in de grotten. Recente ontdekkingen schatten deze tekeningen op 40.000 jaar oud. Dit maakt ze een van de oudste in de wereld.
 • kleine, maar indrukwekkende lokale dorpen

  • Het frisse en vruchtbare dorp Malino is gelegen op een hoogte van ongeveer 1100 meter op de hellingen van de bergen Bawakareang en Lompobatang. Malino is gelegen in een prachtige omgeving van pijnbomen, groene rijsterassen en watervallen. De passievrucht groeit hier in overvloed. Gedurende de weekenden komen vele inwoners van Makassar naar Malino of Bira, een klein dorpje dat bekend staat om haar ongerepte strand en een prachtige onderwaterwereld. Een rit langs de kust met prachtige uitzichten brengt je naar het vissersdorp Sengang. Hier vind je het prachtige Tempe meer dat erg geschikt is om per kano te ontdekken.
 • vier de overledenen in toraja

  • Het bergachtige gebied van Toraja is de thuisbasis van enkele etnische groepen die nog steeds leven volgens een traditie die was opgesteld door hun voorouders en goden. Dit beslaat de indrukwekkende rituelen die gepaard gaan met het begraven van overledene. Ook de prachtige graveringen van de huizen met de opmerkelijke, zogenoemde tongkonan daken zijn de moeite waard. Alhoewel de meeste Toraja vandaag de dag christen zijn, leven nog steeds een heleboel tradities voort en staan de Toraja open voor de tradities en gebruiken van haar gasten. Gedurende een aantal dagen zal je enkele Toraja dorpen bezoeken om een goed beeld te krijgen van Toraja cultuur; heden en verleden. Deze pittoreske dorpen zijn gelegen op een wonderbaarlijk bergachtig landschap dat gedomineerd wordt door rijstvelden en bamboebos.

REISVERHALEN

""Wij hebben bijzonder genoten van deze reis. Het was allemaal perfect georganiseerd. Het contact met de lokale bevolking d.m.v. thee drinken en lunches vonden wij ook zeer speciaal..."
lees meer >

Jan Kees en Mia I Sulawesi

Hedwig en Cees I South Sulawesi

"Wij hebben een heerlijke en zorgeloze reis gehad in Zuid Sulawesi (Celebes/ Indonesië) mede dankzij Tari Travel. De rondreis was door hen georganiseerd en alles was tot in de puntjes geregeld..."
lees meer >